VERENIGING OPENBAAR EN LEEFBAAR BG TERREIN

Activiteiten

Bewoners zorgen voor een prettige sfeer op het BG terrein. Dat is goed voor de leefbaarheid en voor de mensen die er werken, studeren en de buurt bezoeken. De vereniging wil met activiteiten de leefbaarheid van de buurt vergroten. Daarom organiseren we zo goed als elk jaar een buurtfeest.

Op het BG plein is een jeu de boule baan waar iedereen gebruik van kan maken. Er is een speelplek met een zandbak. Een aantal bewoners werken mee aan het onderhoud van de openbare ruimte en het groen.

Daardoor kan iedereen op het terrein spelen, in de zon wat lezen, genieten van de bloemen, de struiken en de bomen. En dat midden in de drukte van de Amsterdamse binnenstad.

Een aantal leden van de vereniging overleggen regelmatig met de gemeente en de universiteit om het openbare, leefbare en groene karakter van het terrein te bewaken. Voor nu en in de toekomst, voor de bewoners, de andere gebruikers en voor de gehele stad.

Tentoonstelling ‘De Gelukkige Straat’
De vereniging organiseerde in 2009 een tentoonstelling in de Stopera. Daarin laten foto’s van bewoners de recente geschiedenis en de strijd voor een leefbaar, openbaar en groen terrein zien. Ook tonen zij hoe fijn het leven is op en om het BG.

>> Klik hier om het pdf-document met foto’s te openen >>