VERENIGING OPENBAAR EN LEEFBAAR BG TERREIN

Over VOLBG

VOLBG is een vereniging waar iedereen lid van kan worden. VOLBG werkt intensief samen met bewonerscommissies en andere organisaties die actief zijn op en om het terrein. Doel van de vereniging is het unieke karakter van het terrein te bewaken voor nu en de toekomst. VOLBG staat voor een openbaar, leefbaar, groen, gastvrij en duurzaam eiland midden in het hectische centrum van de wellicht de leukste stad van de wereld.

Om deze ideeën verder uit te werken deed de Wetenschapswinkel van Wageningen Universiteit een onderzoek.
Kijk op: Een groen leefbaar gastvrij en duurzaam BG terrein en omgeving

De Universiteit van Amsterdam (UvA) ziet het BG-terrein nogal eens als ‘campus’, een terrein waar de universiteit het alléén voor het zeggen heeft. Wij stellen een ons het BG terrein voor als een ‘Universiteitskwartier’ waar vooral bewoners dag en nacht bijdragen een prettige sfeer voor iedereen.

De UvA verbouwt een voormalig ziekenhuisgebouw tot de nieuwe universiteitsbibliotheek. Na een jarenlange strijd tegen een mega-gebouw van beton en glas nodigde het stadsdeel Centrum van de gemeente ons, de bewoners, uit om mee te denken over de nieuwe inrichting van het terrein. De andere grote gebouwen op het BG terrein zijn bedoeld voor de Faculteit Geesteswetenschappen. Dat gesprek, ook met de UvA, loopt, ook al is het niet altijd even makkelijk.

Bestuur
Edit Tuboly (voorzitster)                                                                              Trees van der Maat (vice-voorzitster)
Lex Verwoerd (penningmeester)
Tjeerd Kamper (secretaris)